2013. május 7., kedd

Cereus strausii és a szélA Cereus Strausii nevű oszlop kaktuszom sajnos összetörött :((. Több mint 20 éves volt és bizonyos dolgok miatt érzelmi szálak fűztek hozzá...
Már jóval magasabb volt nálam, épp hogy elfért a pince plafonja alatt. A magasabbik oszlopon rengeteg bimbót nevelt az utóbbi években.

Minden nyarat közvetlenül a ház előtt szokott tölteni. Az volt az  a hely ahol nem érte eső, és sosem borította fel a szél, mivel irányból nem fújt.
Egyik nap viszont erős szél volt - megjegyzem volt már nagyobb szélvihar is - és valami csoda folytán fellökte. De úgy, de úgy!!! Azonnal darabjaira törött, kb 1/3-a lett a magassága. A darabokat pedig egyenlőre szárítom, majd később talán elültetem.
Már előfordult, hogy feldőlt, de akkor  nem lett semmi baja.


Az eltörött oszlopok teteje néhány nap alatt beszáradt, már alig van egy kis sebes felület.
Csak legyen türelmem jó pár évet várni mire újra magas lesz....

Ezen kívül még egy nagy veszteségem volt években pár évvel ezelőtt. Volt egy kb. 30 éves nagy majomfa - crassula -bokrom. Egyik rokonomtól kaptam. Egy téli éjjelen - 19 fok volt, és az egyik családtagom nyitva hagyta éjjelre a pince ajtót. Meg is fagyott a majomfa. A családtagom nem értette miért vagyok annyira oda érte.... majd megnőnek a többiek is. Na ja, mert olyan sokszor belefér az ember életébe megvárni míg egy növény 30 éves lesz....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése